A jóga ruházat milyen legyen?

Egy indiai üzletasszony szerint nincs szükség hiper-szuper extravagáns jóga ruházat megvásárlására. Főleg márkás cuccokra nincs szükség, ha valóban a testi-lelki egészséget elősegítő jógázás a cél. Aswathy Chembolly adó-tanácsadó és képzett jógaoktató, aki különös fotókkal hívta fel magára a figyelmet. Jobban mondva a jóga iránt érdeklődőknek üzent az Instagramra felrakott fényképeivel.

A Jóga ruházat legyen egyszerű. Ennyi az egész.

Aswathy Chembolly jóga oktató szerint nem a jóga ruházaton múlik a gyakorlásunk és a kitartásunk.


Kényelmes jóga nadrágot keresel? Mutatjuk>> Jóga nadrág


Aswathy körülbelül három hónappal ezelőtt kezdte elkészíttetni ezeket a fényképeket. Jóga ászanákat mutat be mindenféle utcai öltözékben, munkahelyi ruhában, kosztümben és még farmerben is. Miért ne jógázhatna otthon vagy munkahelyén az ember egyszerű és kényelmes, vagy éppen üzleti kosztümben?

Drága jóga ruházat a jógázáshoz?

A jóga ruházat külsőség. Ha arra nagy gondot fordít valaki, akkor a benső helyett a külsőre figyel. A jóga célja pedig az, hogy végre önmagunkra figyeljünk, ne a környezetre. Ha nagy hangsúly van a ruhán, akkor magunkat az anyagi világhoz kötjük. Ehelyett jógázzunk kényelmes ruházatban, kerüljük a feltűnést, és figyeljünk befelé, az önvalóra. Így haladhatunk hatékonyan az önmegvalósítás belső ösvényén.

„Az emberek néha azt mondják, hogy nincs jóga ruhájuk, és így nem tudnak jógázni. De tudsz abban is jógázni, amit éppen viselsz. Én többnyire munkaruhában vagyok. Szeretem a farmert, de a jógát is. Tehát az öltözködés nem tart vissza” – mondta.

A jóga iránti érdeklődését, azt, hogy a mindennapi életének részét alkossa egy nehéz időszak motiválta, melyen néhány évvel ezelőtt ment keresztül. Harmincas éveinek elején a nyakát érintő hatalmas műtéten esett át. Az orvosok már akkor azt tanácsolták neki, hogy keressen egy megfelelő mozgásterápiát.

„Azt mondták, másképp gyógyszereket kell szednem egész életemben.”

A jóga megnyugtatta és pozitívvá varázsolta márkás jóga ruházat nélkül

2013-ban komolyan elkezdett jógázni, ennek eredménye hamarosan és világosan megmutatkozott. Az észrevehető fizikai javulás mellett, Aswathy hangsúlyozza a pozitív mentális változást.

„Sokkal nyugodtabb vagyok most. Tudom, közhelyesen hangzik, de ez így van.”

Már egy évtizede dolgozott adó-tanácsadóként, amikor az utolsó évben úgy döntött, hogy egy kis szünetet tart. Egy jóga tanfolyam után elvégzett egy komoly jóga-oktatói tanfolyamot is.

„Az embereknek bizonyos hobbijuk, kedvenc időtöltésük van, számomra ez a jóga” – mondta.

Aswathy Chembolly Jóga oktató

Aswathy Chembolly jóga oktató munkahelyén utcai öltözékben ászanázik, hogy bemutassa: Nem a jóga ruházat teszi a jógit.

Aswathy reméli, hogy a kezdeményezése inspirálja és a jóga felé tereli majd az érdeklődőket.

„Azt akarom üzenni ezzel, hogy a jóga nem ásítást okozó, unalmas dolog, és könnyen meg is valósítható.”

Aswathyt senki sem tarthatja unalmas embernek, ha látta a képeket.Post Your Thoughts

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .