fbpx

Holdüdvözlet jógaműhely: Chandra Namaskar

A holdüdvözlet képzésünk elsősorban haladó jóga gyakorlóknak ajánlott. Holdüdvözlet gyakorlatsor szanszkrit neve Chandra Namaskar. Hatása nyugtató. Segít a szerteágazó figyelem megfékezésében és befelé fordításában. A holdüdvözlét ászanáival a Hold és annak különleges energiái előtt tisztelgünk.

 • A következő Holdüdvözlet műhely időpontja 2020. május 10-én vasárnap 10.00-12.30

Holdüdvözlet jógaműhely képzés


Ezek a képzéseink is érdekelhetnek


Holdüdvözlet fiziológiája

A Holdüdvözlet a Napüdvözlet párja. A Szúrja Namaszkárt már jól ismerjük, tapasztaltuk keringésfokozó hatását, ahogy megnyújtja izmainkat, bemelegíti egész testünket.Ugyanúgy ahogy a Naphoz, a Holdhoz is tartozik egy gyakorlatsor. Ezek a holdüdvözlét ászanái.

Hasonlóan csodálatos jóga gyakorlatsor a Csandra Namaszkár is (Chandra Namaskar), magyarul Holdüdvözlet gyakorlatsor. Gyakorlásával a Hold és annak különleges energiái előtt tisztelgünk.

A namaszkár spirituális üdvözlési forma. Erről bővebben a Bharata oldalán megjelent cikkünkben olvashatsz, melyben az indiai köszönési formákról írtunk.

A Holdhoz gazdag szimbólum anyag kapcsolódik, az élet természetes ciklusához és ritmusához kötődik. Jelképezi az anyát és a női princípiumot, de nemcsak nőknek szól.

A Holdüdvözlet hatása

A Holdüdvözlet jóga gyakorlatsor kevésbé élénkítő hatású, mint a Napüdvözlet jóga gyakorlatsor, sokkal inkább segít befelé fordítani a figyelmünket, segít lenyugodnunk. A test hőjének emelése nélkül képes az energiarendszerünk áthangolására. A holdüdvözlet jógaműhely során megtanuljuk gyakorlatsort és felépítünk egy teljesen kiegyensúlyozó gyakorlást – előkészítő és utógyakorlatokkal.

Férfiak számára is ideális az összhang megteremtésében és a tüzes impulzusok lecsendesítésében. A Hold energiájának természete nyugtató, ellazító, puha, gyengéd, hűsítő, a befelé fordulás energiája, nektári energia, fő természete a táplálás, a szeretet energiája ez az összekapcsolódás.

A Holdüdvözlet gyakorlatsorával mindez előhívható. Érzelmi problémáink ennek az energiának a kimerüléséből fakadnak. A gyakorlatsor különösen javasolt idegrendszeri problémák, szorongás, álmatlanság, alvászavar esetén, valamint szabályozza a menstruációs ciklust.

A Holdüdvözlet jógaműhely időpontja

 • A következő Holdüdvözlet műhely időpontja 2020. május 10-én vasárnap 10.00-12.30

Helyszín

A Holdüdvözlet jógaműhely a 7. kerületi jógaiskolánkban az Inbound Jógaiskola pesti termében, a Bharata Kultúrtérben kerül megszervezésre

 • Pontos cím: 1074 Budapest, VII. kerület, Tivadar utca 3 (az Almássy térről a Szövetség utcára nyíló kis utca)
 • Telefonszám: +36203515116 vagy +36 70 40 88 108
 • E-mail: joga@bharata.hu
 • Megközelíthető: a Blaháról vagy a Wesselényi utcai 4-6-os villamosmegállótól 5-6 perc gyalog
 • Troli az Almássy téren és a Dohány utcán áll meg – egy perc gyalog
 • Parkolás: a Tivadar utcában és a környező utcákban lehet parkolni, 18 órától ingyenes parkolás

A Holdüdvözlet jógaműhely ára

Az egyalkalmas Holdüdvözlet jógaműhely ára mindössze 4 900 forint. A képzés 2,5 órás.

 • 1000 forint ajándék könyvutalvány – a tanfolyam résztvevőinek, mely jógaiskolánkban levásárolható.

Így tudsz jelentkezni

 • a lenti űrlap elküldésével tudsz jelentkezni.
 • az űrlap beküldése után e-mailben visszaigazoljuk a jelentkezésedet.
 • a részvételi díj átutalása után jelentkezésed véglegessé válik és küldjük a számlát.

Kérdésed van? Tedd fel e-mailben vagy telefonon!

Email joga@bharata.hu – telefonszám +36704088108


A Holdüdvözlet jógaműhely oktatója

Jóga tanfolyam Budapesten

Szeretettel vár a légzés tanfolyam oktatója, Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta

A képzés oktatója Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta.

“Az inbound jógában találtam meg önmagam, mert ez a jógatradíció élhető módon építi be a jógagyakorlást a vaisnava tradícióba. Pályám elején a fizikai testgyakorlás volt a meghatározó. Az erő és teljesítmény iránti vágy, a fizikai egészség és állóképesség elérése mellett lassan kezdett bennem kibontakozni a lelki béke iránti szomjúság is.

Tíz éves lehettem, amikor először kezembe került egy India filozófiájával foglalkozó könyv. Ettől a pillanattól kezdve a szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy kapcsolatba kerüljek ezzel a nemes kultúrával. Az ismeretlen világ és filozófia iránti kíváncsiság egyre nőtt bennem.

Kötelességemnek érzem, hogy napi gyakorlásomra kellő időt és energiát fordítsak, hogy a bennem kialakult változás és belső harmónia a környezetem harmóniáját is szolgálja. Kötelességemnek érzem a lelki tanítómesterem szolgálatát, hogy ezáltal a Legfelsőbb szolgájának a szolgája lehessek. Misszióm az elért tudásomat megosztani a világgal, hogy az emberiség szolgálatáért élhessek.”  Szabó Szilvia 

Itt megnézhetsz egy Szabó Szilvia jógaoktatóval Indiában készült riportfilmet.Holdüdvözlet

A jelentkezés menete

Jelentkezés ezzel az űrlappal történik. Csak előzetes regisztrációval lehet részt venni. Bármi kérdés esetén írj vagy hívj telefonon +36 70 4088108

A Holdüdvözlet műhelyre való jelentkezés menete a következő:

 Add le jelentkezésed a lenti űrlapon

Megküldjük a számlát  a jógaműhelyről, melynek ára 4900 Ft

 A pénz megérkezése után lezárul jelentkezésed

Jelentkezem a Holdüdvözlet jógaműhelyre

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező