fbpx

Jóga a Poszt-Covid világban

Post-Covid kerekasztal-beszélgetés a jóga világnapján | 2021. június 21. hétfő 18 óra

Helyszín: Bharata Kultúrtér 1074 Budapest, Tivadar utca 3.

Időpont: Jóga világnapja, 2021.06.21-én 18 órától

A jóga világnapján jóga szaktekintélyek beszélgetnek a post-covid korszak jógájáról és a jóga hazájáról, Indiáról. A budapesti Bharata Kultúrtérben megszervezére kerülő rendezvényen a jóga három jeles és méltán elismert közvetítője értekezik a jóga helyzetéről az új világrendben. Mindhárman évtizedek óta elköteleződtek a jóga mellett, hosszú ideje tanulnak és gyakorolnak és az egész életük erről az útról szól. 

A világjárvány jelentősen újraírta a világot, így a jógagyakorlást és oktatás is.  A jóga nagyszerű lehetőség az elme elcsendesítéséhez, a békesség megtaláláshoz, a világot mozgató energiák felismeréséhez.

A Puskás Viktória jógaoktató által vezetett kerekasztal-beszélgetés a járvány okozta jógás világot érintő kihívásokra épül. Hogyan élte meg a járványt a jógás világ a nemzetközi porondon? Mit mondanak az indiai jógik a járványról? Hogyan védekeznek a járvány ellen? Milyen tendencia mutatkozik meg az újranyitás után a jógás körökben?

Ilyen és hasonló kérdésekre kaphat választ a résztvevő. A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvényen elhelyezett perselyekben a Bharata templomának épülésére gyűjtenek a szervezők. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői

Leveles Zoltán Haridzsan

Egészen fiatalon tízen évesen ismerkedett meg a hinduizmussal. Eltökélt és hiteles mesterek mellett tanult. Beavató mestere Szvámí B.A. Narayan, aki mestere megbízásából Magyarországra hozta a bhakti jóga tudományát.

További mestereivel Indiában töltött hosszabb időt. Húszas éveitől élete jelentős részét Indiában töltötte. Több mint 25 éve járja Indiát, hihetetlen tapasztalattal és helyismerettel rendelkezik. Az indiai kulúrát hitelesen képviseli és mutatja be, és emellett elkötelezett bhakti jóga gyakorló.

Szabó Szilvia Jógámájá

A sport és az egészséges életmód tanulása és szeretete kapcsolta össze a jógával. 2006-ig sportoktatóként és személyi edzőként sportcentrumot vezetett. 8 évesen táncolni kezdett majd a harcművészetek világával is megismerkedett. Majd ahogy a jóga is a mozgásformák közé került, hívástérzett Indiába. 15 évvel ezelőtt bezárta a sportcentrumot, hátrahagyva sportolói és edzői karrierjét, hogy elutazzon Indiába. Az elmúlt több mint egy évtizedben rendszeresen látogatott indiai asramokat, közben képezte magát a jóga és ájurvéda területén. Indiai tartózkodásai meghatározóak az életére. 2012-ben a bhakti tradícióba beavatást nyert. 2020-ban pedig az év jóga oktatójaként elnyerte a jóga rádzsa kiválósági díjat.

Huber Tamás Ásutós

Már gyermekkorában gyakorolta a jógát. Majd fél évszázaddal később 2020-ban 4.hlyezést érte el a jóga olimpián Ászana kategóriában. Hatha és Radzsa jóga oktatóként tevékenykedik. A több évtizedes gyakorlása tapasztalatait adja tovább a jóga teljessége iránt érdeklődő gyakorlóknak, leendő oktatóknak.


Categories: Filozófia

Post Your Thoughts

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .