Miért jó vegánnak lenni, akár 96 évesen? Tények a vegán életmódról


Anne Fraser sztorija egy abszolút sikertörténet: három héttel 96. születésnapja előtt tért át a vegán étrendre. Gyakran felmerül a kérdés, hogy miért jó vegánnak lenni. Elgondolkodtató tényeket szedtünk össze a vegán életmódról.

Sokan csak próbaképpen feltételezik, hogy növényi alapú étrenddel is lehetséges boldog és egészséges életet élni. Aztán a tapasztalat meghozza a bizonyosságot. Sőt, annál többet! Az erőszakmentes életmód békéjét és harmóniáját.

Miért lett vegán a 96 éves nagymama?

Anne Fraser már régóta a jóga elkötelezett híve, mind a mai napig jógázik, meditál. Jógázása során naponta elmondta a következő mantrát:

„Legyen minden élőlény boldog és szabad.”

Aztán egyszer komolyan belegondolt, s ez életének meghatározó pillanata lett. Három héttel a 96. születésnapja előtt abbahagyta a húsevést, és a vegán életmódra váltott.

Miért jó vegánnak lenni? A vegán életmód nem csak életérzés

Akit érdekel az egészsége, az utána olvas a témának. Nem csupán régi korok filozófusai, bölcsei erősítik meg a növényi alapú étkezés fontosságát. Orvosok, sportolók, fitnesz imádók és testépítők, tehát ma élő emberek között is számtalan vegán életmódot folytató akad.

Miért jó vegánnak lenni, akár 96 évesen? Tények a vegán életmódról

Az egészség és az életmód között fontos kapcsolat van. Az életstílus jelentős hatást gyakorol a testi, sőt a szellemi állapotra is.

Talán először nehéznek tűnik a vegetárizmus konyháról a vegán életmódra való átállás. Ez a kihívás akár szórakoztató is lehet, új receptek és új termékek felfedezésére ösztönözhet.

Amikor az eredményt megtapasztalod, a többlet energiát és a könnyebb mozgást, a sikerélmény tovább segít.

Soha sem késő vegán életmódra váltani

Napjainkban több ok is arra késztethet, hogy változtassunk helytelen étkezési szokásainkon. Soha nem késő vegánná válni! Minek szépíteni?

Aki állati termékeket fogyaszt, az részese lesz számtalan élőlény kínszenvedésének. Aki megismeri, milyen embertelen és kegyetlen az állattartás, az csak egyet tehet: teljesen elhatárolódik tőle.

Ennek a rövid cikknek nem célja mindazokat az érveket felsorakoztatni, melyek a vegán életmód mellett szólnak. Az etikai okokon túl közgazdasági és környezetvédelmi tények is ezt támasztják alá. Remek ide vonatkozó összefoglaló tanulmányt olvashatsz a Prone-n.

Egy oxfordi kutatás például kimutatta, hogy a vörös húsok visszaszorításával évente több, mint 220 ezer ember halálát lehetne elkerülni.

Tedd meg az első lépést! Nézz utána, s meglátod, hogy már nem csupán a saját egészség megőrzése a tét. Eljutottunk oda, hogy a Föld megóvása érdekében is változtatni kell.


Categories: Egészség

Post Your Thoughts

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .