Jóga világnapja

Nemzetközi Jóganap az egészség jegyében! India miniszterelnöke kilobbizta, hogy a jóga is kapjon helyet a jeles napok között. Idén kerül megszervezésre a történelemben először a jóga világnapja június 21-én. Narendra Modi miniszterelnök kérése, hogy minél több jógaközpont és jógás csatlakozzon a jóga világnapjához. Ez alól Budapest sem kivétel. Bárcsak mindig ilyen bőséggel válogathatnának a különféle jógaóra kínálatokból a magyarok is! Bátran mondhatjuk, büszkék lehetünk a magyar jógás világra. Nem csak a jóga világnapján!

Jóga világnapja budapesten - Jóga a boldogság titka

Jóga világnapja a budapesti Inbound jógaközpontban

Az Inbound Jógaiskola jóga világnapja alkalmából szervezett programja

Helyszín: Inbound Jógaiskola, 1074 Budapest, Tivadar u. 3. Tel.: +36704088108

Javasoljunk, hogy minden érdeklődő minél több jóga világnapja programba bekapcsolódó helyszínt keressen fel. Mintha csak India szent helyein lennénk, ahol egész nap lehet egyik jógaasramból a másikba vándorolni. Az Inbound jógaközpont jógás filmritkasággal, jógabemutatóval, nyílt jógaórával, féláras india bazárral és finom ebéddel várja az érdeklődőket a jóga világnapján. A programok szabadon látogathatók, belépőjegy nincs. Ha azonban be szeretnél állni jógázni, vagy ebédelni, akkor nem lesz könnyű dolgod, időben kell hozzá regisztrálnod a joga@bharata.hu címen.

 

 • 11:00 Féláras indiai bazár
  14:30 Tibeti jógik (Filmvetítés beszélgetéssel)
 • 15:45 Ünnepi köszöntő – Leveles Zoltán, a Bharata Kultúrtér alapítója
  16:00 Jógabemutató – Szabó Szilvia és az Inbound Jógaiskola csapata
  17:00 Nyílt jógaóra (regisztráció szükséges joga@bharata.hu)
 • 18:00 Hangtálfürdő tibeti tálakkal – Szűcs Attila, a Clear Nature vezetője

 

Hangfürdővel is készülnek a jóga világnapi rendezvényre az Inbound Jógaiskolában

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=vFKdUV1cmBU[/embedyt]

Misztikus hangok a jóga videó alatt Szűcs Attila gong és hangtál készletéből.

Bharata vegán tál rendelhető aznapra 1200 Ft a joga@bharata.hu email címen. (leves, szabdzsi, birjani baszmati rizs, saláta, édesség. Az ebéd elkészítéséhez extra szűz olívaolajat és kókuszzsírt használunk) Ebéd 12:00-tól 14:00-ig. Csak a jóga világnapja rendezvényen.

Olvass itt korábbi írásainkból, melyek a jóga világnapjához kapcsolódnak

 • A jóga világnapjára készül a világ

Létezhet nagyobb öröm a jógások rajongói számára, minthogy az ENSZ június 21-ét a jóga világnapjává nyilvánította? Különösen nagy áttörésnek számít ez Magyarországon, hiszen a közelmúltban egy jógaiskolát „kultúridegen szagok” miatt jelentettek fel. Olvasd tovább a jóga világnapjáról szóló cikkünket.

 • A pilóták, a légiutas-kísérők és a miniszterek is jógáznak

Az Air India hivatalos közleménye szerint az újonnan képzett személyzet minden tagjának reggel 6:30-kor jógaórákon kell részt vennie. Majdnem 400 alkalmazottat érint az új rendelet. Ezzel egyidőben a Modi-kormány is nagyszabású jóga rendezvénysorozatot tervez, ahogy a miniszterelnök fogalmazott: a jógát egy globális tömegmozgalommá kívánja tenni. Olvasd tovább India miniszterelnökének jóga világnapjával kapcsolatos felhívását

 • Jóga miniszter az Indiai Parlamentben

Világszerte nagy figyelmet keltett a napokban bejelentett új indiai kormány összetétele. A naponta jógázó miniszterelnök, Narendra Modi kinevezett egy jóga minisztert, ezzel is jelezve, hogy a több évezredes indiai kultúra hagyományait kívánja alkalmazni. Olvasd tovább a jóga miniszteri megbízásról szól írásunkat

 • Jóga világnapja a budapesti Bharata Kultúrtérben

 


Categories: Egészség

Tags:

There is one comment

Post Your Thoughts

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .