Címke: Paramadvaiti swami
Az Inbound Jógarendszer alapítója, B.A. Paramadvaiti Swami megjelent könyve, az India Gangesz-parti mosolya nagy sikert aratott. Legfontosabb indiai projectje a Vrindávan és környékét értékmegőrző kampánya, mely a Vrindavan Act Now nevet viseli. Ebben a kampányban a fő célkitűzés a tradicionális Vrindávan megőrzése, valamint a Jamuná folyó megmentése. Reménye szerint egy napon Vrindávan az Unesco Világörökségi listájára kerül. Vrindávan történelme fontos jelentőségű a kulturális világörökségben.

Paramadvaiti Swami tanítása magyarul

Paramadvaiti Swami magyar könyvének borítójaIndia szent folyói partján lehangzott filozófiai tanításait az India Klub Alapítvány gondozásában megjelent “India Gangesz-parti mosolya” című könyv foglalja össze.
E könyv páratlan kincs a spiritualitás, a jóga különféle fajtáinak és a meditáció szerelmeseinek. Az alapítvány budapesti központjában, a Bharata Kultúrtérben szerveződő könyvbemutatón maga a könyv szerzője is jelen lesz.
B.A. Paramadvaiti Szvámí az egyszerű életmódban látja a harmónia kulcsát: “Mesterem arra buzdított, hogy éljünk harmóniában a természettel, s ne okozzunk még több szenvedést környezetünknek. Reménységet adott az egyszerű élet, magasrendű gondolkodás eszményével.”

A könyv rövid leírása

Az „India Gangesz-parti mosolya” című könyv magában rejti India megigéző erejét, a Gangesz ősi morajlását, a mesterek örökérvényű bölcsességét. A távoli Indiában, a Himalája alatt, a messzi évezredeken túl, a szent Gangesz folyó partján a megvilágosult bölcsek emberemlékezet óta adják szájról szájra mestereik tanítását. A szanszkrit upanisád kifejezés sugallata szerint az élet fennkölt értékei után kutató tanítványok mesterük köré gyűlnek. Így öröklődik tovább az Égi tudás, melyet az arra alkalmas mesterek képesek továbbörökíteni, helyes fényben megvilágítani, az adott kor számára érthetővé tenni. Az Upanisád irodalom a rendkívül terjedelmes védikus filozófia egyfajta kivonata. Célja a lélek megismerése, a lelki önvaló megértése, a lelki látásmód kifejlesztése, minden létező lelki felfogása. A most publikált tanítások az Upanisádokhoz hasonlóan a Gangesz és a Jamuná folyó partján hangzottak el, egy különös mester és tanítványai körében.

Az India Klub Alapítvány vezetője, Leveles Zoltán szerint a Gandhi által is fémjelzett erőszakmentesség és tolerancia a világtörténelem örökzöld témája: “Az óind bölcsesség egyetemes értékei, mint amilyen az erőszakmentesség, sosem veszíthet aktualitásából. A keleti szemlélet folyamatos önelemzésre buzdítja az embert, s erre az önelemzésre nagy szükség van ma is.” –nyilatkozta Leveles Zoltán.

Paramadvaiti Swami egyéb munkásságáról

Az India Klub Alapítvány gondozásában megjelenő korábbi könyve a Szolidaritás harcosai online megvásárolható.

Paramadvaiti Swamiról korrábban megjelent írásunkban a kolumbiai parlamenti felszólalása és egy koncerten való fellépése is megtekinthető, valamint életrajza elolvasható.

[caption id="attachment_526" align="alignleft" width="800"]Paramadvaiti Swami Föld-anya aktivistaként szemetet gyűjt India szent helyein Paramadvaiti Swami bhakti jóga mester és Föld-anya aktivistaként szemetet gyűjt India egyik legfontosabb szent helyén, Vrindávanban[/caption]

Forrás: MTI


A mantra meditáció több évezredes meditációs technika, melyet a jóga gyakorlatok közé sorolnak. A mantrák hatásáról és erejéről, valamint működéséről korábbi cikkünkben írtunk. Ezúttal a Hare Krisna mantra jelentését, történetét és gyakorlásának módját járjuk körbe. A mantra vizuális formája a jantra, …

Hare Krisna mantra meditáció Read More »

Címke: , , , ,

Minden döntésben vagy  értékrendszer kialakításában nagy befolyással van ránk a környezet véleménye. Idáig sima ügy. No de mi alapján szelektáljunk és építkezzünk a sokszor egymásnak ellentmondó vélemények közül? Egyszerű. Mindig az adott terület szaktekintélyeinek véleménye a meghatározó. A jóga világában …

Jóga idézetek és vélemények szaktekintélyektől Read More »

Címke: , , ,

A jóga útja elvezet az igaz szeretethez. A jóga a Legfelsőbbel való összekapcsolódást jelenti. Pénz, hatalom és nemi öröm által nem lehet a Legfelsőbbhez kapcsolódni. Az őszinte viszonyban szívvel és lélekkel közeledsz valaki felé. Részlet Szvámí B.A. Paramadvaiti előadásából A …

Egy guru gondolatai a jógáról Read More »

Címke: , ,