Jógalégzés tanfolyam: teljesítménynövelés légzőgyakorlatokkal

A légzés tanfolyam célja az emberi élet minőségét a maximálisra emelni az jóga évezredes tudománya segítségével. A jógalégzés szanszkrit neve pránájama. Lássuk hát mit nyújt a 4 részes jógalégzés tanfolyam! Az időpontot hamarosan aktualizáljuk.

A légzés az emberi élet első és egyben az utolsó pillanatának meghatározó momentuma. Az élet belégzéssel kezdődik és kilégzéssel végződik. A jógalégzés tanfolyam hatékony segítség energiáid és figyelmed megfelelően összpontosítani. Továbbá, az intenzív képzés tökéletes segítség teljesítőképesség erősítésében, valamint stressz, magas vérnyomás, szorongás, pánikbetegség esetén.

 

Jógalégzés tanfolyam Budapesten

 


Ezek a képzéseink is érdekelhetnek


 

Légzés a légzőgyakorlatokon túl

A jógalégzés gyakorlása több egyszerű légzőgyakorlatok végzésénél. A teljes jógalégzés a belégzés, visszatartás és kilégzés tudatos meghosszabbítása. A belégzés alatt magunkhoz vesszük a pránát, az életenergiát. A légzőgyakorlatok során a visszatartás alatt megízleljük ezt az energiát. Kilégzés során pedig a gondolatok és érzelmek is kiürülnek. Ennek gyakorlása szilárd tudatot, nagy akaraterőt és józan ítélőképességet fejleszt.

A jógalégzés tanfolyam leírása

A légzés tanfolyam során megtanuljuk felébreszteni a testet. Megismerkedünk a finom fizikai testtel, a rétegekkel és az energiapályákkal, majd gyakorlatban a legfontosabb pránájámákkal. Patandzsali Jógaszútráiban a jóga nyolc tagját ismerteti, melyekkel a gyakorló eljuthat lépésről lépésre az önvaló megismeréséig, az ismerttől az ismeretlenig, a test külső burkától az önvalóig. Ennek a felsorolásnak a negyedik tagja a pránájáma, mely átitatja a testet energiával.

A tanfolyam során tökéletesen elsajátíthatod az ősi jógalégzés technikáját. Ilyen például a váltott orrlyukú légzés is, mely egyik legfontosabb jóga légzőgyakorlat, és valóban csodákra képes.

Hasonlóan fontos a pumpáló légzés, vagy a kapalbhati is, melyet évezredek óta gyakorolnak a jógik. Mindezt a mindennapi életedbe beépítheted, így megduplázhatod energiáit, valamint sokkal összeszedettebb leszel.

A gyógyító jógalégzés

Ma már a jógalégzés, mint terápia uralkodik, így gyógyításra és a panaszok enyhítésére használják a légzőgyakorlatokat. A kilégzés során rengeteg méreganyag távozik a szervezetből, így a betegségek megelőzésére is jól alkalmazhatóak. A légzés összefűzi és egységbe hozza lényünk különböző rétegeit, így mindegyik réteg befolyásolható és megérinthető. Tehát a tudatosság kifinomításáról van szó, hogyan jutunk el a fizikai testtől az elme érzékeléséig. Ha tudatosítjuk a rétegeket képesek leszünk lecsendesíteni az ott zajló folyamatokat. Ha megtanuljuk a rétegeket befolyásolni, eljutunk valódi önvalónkig.

A jógalégzés tanfolyam időpontja

A következő 4 alkalmas légzés tanfolyam időpontotját hamarosan aktualizáljuk. A képzés keddenként és csütörtökönként 18 órától 20 óráig tart.

Helyszín

A légzés tanfolyam a 7. kerületi jógaiskolánkban az Inbound Jógaiskola pesti termében, a Bharata Kultúrtérben került megszervezésre

 • Pontos cím: 1074 Budapest, VII. kerület, Tivadar utca 3 (az Almássy térről a Szövetség utcára nyíló kis utca)
 • Telefonszám: +36 70 40 88 108
 • E-mail: szilvi.india@gmail.com
 • Megközelíthető: a Blaháról vagy a Wesselényi utcai 4-6-os villamosmegállótól 5-6 perc gyalog
 • Troli az Almássy téren és a Dohány utcán áll meg – egy perc gyalog
 • Parkolás: a Tivadar utcában és a környező utcákban lehet parkolni, 18 órától ingyenes parkolás

A jógalégzés tanfolyam ára

A 4X2 órás légzés tanfolyam ára 8000 ft. A befizetés legkésőbb a légzés tanfolyam kezdetéig befizetendő, vagy alapítványunk számlaszámára utalható. A befizetésről nyugtát állítunk ki. Áfás számlaigényed kérjük, előre jelezd.

Kedvezmény

 • 1000 forint ajándék könyvutalvány – a tanfolyam résztvevőinek, mely jógaiskolánkban levásárolható.

 

Kérdésed van? Tedd fel e-mailben vagy telefonon!

Email joga (kukac) bharata (pont) hu – telefonszám +36704088108


A jógalégzés tanfolyam oktatója

Jóga tanfolyam Budapesten

Szeretettel vár a légzés tanfolyam oktatója, Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta

A képzés oktatója Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta.

“Az inbound jógában találtam meg önmagam, mert ez a jógatradíció élhető módon építi be a jógagyakorlást a vaisnava tradícióba. Pályám elején a fizikai testgyakorlás volt a meghatározó. Az erő és teljesítmény iránti vágy, a fizikai egészség és állóképesség elérése mellett lassan kezdett bennem kibontakozni a lelki béke iránti szomjúság is.

Tíz éves lehettem, amikor először kezembe került egy India filozófiájával foglalkozó könyv. Ettől a pillanattól kezdve a szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy kapcsolatba kerüljek ezzel a nemes kultúrával. Az ismeretlen világ és filozófia iránti kíváncsiság egyre nőtt bennem.

Kötelességemnek érzem, hogy napi gyakorlásomra kellő időt és energiát fordítsak, hogy a bennem kialakult változás és belső harmónia a környezetem harmóniáját is szolgálja. Kötelességemnek érzem a lelki tanítómesterem szolgálatát, hogy ezáltal a Legfelsőbb szolgájának a szolgája lehessek. Misszióm az elért tudásomat megosztani a világgal, hogy az emberiség szolgálatáért élhessek.”  Szabó Szilvia 

Itt megnézhetsz egy Szabó Szilvia jógaoktatóval Indiában készült riportfilmet.jóga légzés tanfolyam

Gyömbér tea recept ráadás

Ugye tudod, hogy nálunk minden jógaóra után vendégünk vagy egy pohár finom teára. A következőkből válogathatsz:

 • gyömbér tea gyomorerősítőnek, kedélyjavításra, immunerősítésre
 • ginszeng tea élénkítésre
 • echinachea, vagyis kasvirág tea immunerősítésre és felső légutak karbantartására
 • chai, azaz jógi tea zöld tealevéllel és a fűszerekkel – természetesen saját keverés – csak úgy, hogy neked jobb legyen

Most ráadásul és további kedvcsinálóul ajándékba adjuk neked kedvenc gyömbér tea receptünket. Íme az egyszerű és csodálatos recept, hogy most azonnal megihasd a csodás életelixírt: gyömbér tea készítése egy perc alatt.

Jelentkezem a pránájama légzés tanfolyamra

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező