Holdüdvözlet jógaműhely: Chandra Namaskar

A holdüdvözlet műhely elsősorban haladó jóga gyakorlóknak ajánlott. Holdüdvözlet gyakorlatsor szanszkrit neve Chandra Namaskar. Hatása nyugtató. Segít a szerteágazó figyelem megfékezésében és befelé fordításában. Gyakorlásával a Hold és annak különleges energiái előtt tisztelgünk. Élvezni fogod. Regisztrálj a lap alján a 2017. október 29-i Holdüdvözlet jógaműhelyhez!

Holdüdvözlet jógaműhely képzés

 


Ezek a képzéseink is érdekelhetnek


Holdüdvözlet fiziológiája

A Holdüdvözlet a Napüdvözlet párja. A Szúrja Namaszkárt már jól ismerjük, tapasztaltuk keringésfokozó hatását, ahogy megnyújtja izmainkat, bemelegíti egész testünket.Ugyanúgy ahogy a Naphoz, a Holdhoz is tartozik egy gyakorlatsor.

Hasonlóan csodálatos jóga gyakorlatsor a Csandra Namaszkár is (nemzetközi transz-literális átírással: Chandra Namaskar), magyarul Holdüdvözlet gyakorlatsor. Gyakorlásával a Hold és annak különleges energiái előtt tisztelgünk.

A namaszkár spirituális üdvözlési forma. Erről bővebben a Bharata oldalán megjelent cikkünkben olvashatsz, melyben az indiai köszönési formákról írtunk.

A Holdhoz gazdag szimbólum anyag kapcsolódik, az élet természetes ciklusához és ritmusához kötődik. Jelképezi az anyát és a női princípiumot, de nemcsak nőknek szól.

A Holdüdvözlet hatása

A Holdüdvözlet jóga gyakorlatsor kevésbé élénkítő hatású, mint a Napüdvözlet, sokkal inkább segít befelé fordítani a figyelmünket, segít lenyugodnunk. A test hőjének emelése nélkül képes az energiarendszerünk áthangolására. A holdüdvözlet jógaműhely során megtanuljuk gyakorlatsort és felépítünk egy teljesen kiegyensúlyozó gyakorlást – előkészítő és utógyakorlatokkal.

Férfiak számára is ideális az összhang megteremtésében és a tüzes impulzusok lecsendesítésében. A Hold energiájának természete nyugtató, ellazító, puha, gyengéd, hűsítő, a befelé fordulás energiája, nektári energia, fő természete a táplálás, a szeretet energiája ez az összekapcsolódás.

A Holdüdvözlet gyakorlatsorával mindez előhívható. Érzelmi problémáink ennek az energiának a kimerüléséből fakadnak. A gyakorlatsor különösen javasolt idegrendszeri problémák, szorongás, álmatlanság, alvászavar esetén, valamint szabályozza a menstruációs ciklust.

A Holdüdvözlet jógaműhely időpontja

A következő egyalkalmas Holdüdvözlet jógaműhely 2017. október 29-én vasárnap 10 órától 13-ig kerül megszervezésre.

Helyszín

A Holdüdvözlet jógaműhely a 7. kerületi jógaiskolánkban az Inbound Jógaiskola pesti termében, a Bharata Kultúrtérben kerül megszervezésre

 • Pontos cím: 1074 Budapest, VII. kerület, Tivadar utca 3 (az Almássy térről a Szövetség utcára nyíló kis utca)
 • Telefonszám: +36 70 40 88 108
 • E-mail: szilvi.india@gmail.com
 • Megközelíthető: a Blaháról vagy a Wesselényi utcai 4-6-os villamosmegállótól 5-6 perc gyalog
 • Troli az Almássy téren és a Dohány utcán áll meg – egy perc gyalog
 • Parkolás: a Tivadar utcában és a környező utcákban lehet parkolni, 18 órától ingyenes parkolás

A Holdüdvözlet jógaműhely ára

Az egyalkalmas Holdüdvözlet jógaműhely ára mindössze 3900 Ft. A képzés 3 órás, mely szombat délutánra estik. A befizetés legkésőbb a légzés tanfolyam kezdetéig befizetendő, vagy alapítványunk számlaszámára utalható. A befizetésről nyugtát állítunk ki. Áfás számlaigényed kérjük, előre jelezd.

 • 500 forint ajándék könyvutalvány – a tanfolyam résztvevőinek, mely jógaiskolánkban levásárolható.

 

Kérdésed van? Tedd fel e-mailben vagy telefonon!

Email itt – telefonszám +36704088108


A Holdüdvözlet jógaműhely oktatója

Jóga tanfolyam Budapesten

Szeretettel vár a légzés tanfolyam oktatója, Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta

A képzés oktatója Szabó Szilvia vezető jógaoktató és jógaterapeuta.

“Az inbound jógában találtam meg önmagam, mert ez a jógatradíció élhető módon építi be a jógagyakorlást a vaisnava tradícióba. Pályám elején a fizikai testgyakorlás volt a meghatározó. Az erő és teljesítmény iránti vágy, a fizikai egészség és állóképesség elérése mellett lassan kezdett bennem kibontakozni a lelki béke iránti szomjúság is.

Tíz éves lehettem, amikor először kezembe került egy India filozófiájával foglalkozó könyv. Ettől a pillanattól kezdve a szívem mélyén mindig arra vágytam, hogy kapcsolatba kerüljek ezzel a nemes kultúrával. Az ismeretlen világ és filozófia iránti kíváncsiság egyre nőtt bennem.

Kötelességemnek érzem, hogy napi gyakorlásomra kellő időt és energiát fordítsak, hogy a bennem kialakult változás és belső harmónia a környezetem harmóniáját is szolgálja. Kötelességemnek érzem a lelki tanítómesterem szolgálatát, hogy ezáltal a Legfelsőbb szolgájának a szolgája lehessek. Misszióm az elért tudásomat megosztani a világgal, hogy az emberiség szolgálatáért élhessek.”  Szabó Szilvia 

Itt megnézhetsz egy Szabó Szilvia jógaoktatóval Indiában készült riportfilmet.Holdüdvözlet

Gyömbér tea recept ráadás

Ugye tudod, hogy nálunk minden jógaóra után vendégünk vagy egy pohár finom teára. A következőkből válogathatsz:

 • gyömbér tea gyomorerősítőnek, kedélyjavításra, immunerősítésre
 • ginszeng tea élénkítésre
 • echinachea, vagyis kasvirág tea immunerősítésre és felső légutak karbantartására
 • chai, azaz jógi tea zöld tealevéllel és a fűszerekkel – természetesen saját keverés – csak úgy, hogy neked jobb legyen

Most ráadásul és további kedvcsinálóul ajándékba adjuk neked kedvenc gyömbér tea receptünket. Íme az egyszerű és csodálatos recept, hogy most azonnal megihasd a csodás életelixírt: gyömbér tea készítése egy perc alatt.

 

 

 

Jelentkezem a Holdüdvözlet jógaműhelyre

A * csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező